GÜNDEM
Azerbaycan ordusu Karadağ’ın kalbi konumundaki Şuşa’yı Ermeni işgalinden kurtardı…
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında Dağlık Karabağ’ın kritik noktalarından Şuşa’nın işgalden kurtarıldığını duyurdu.
Aliyev konuşmasında şunları söyledi:
”8 Kasım 2020 Azerbaycan tarihinde ebedi olarak yaşayacak. Bu bizim şanlı zaferimizin günüdür. 28 yıl sonra Dağlık Karabağ’ın kalbi Şuşa’da ezan sesi duyulacak. Bugün Azerbaycan bayrağı Şuşa’da dalgalanıyor. 28 yıldır işgal altında olan Şuşa’nın Azerbaycan tarihinde hususi bir yeri var. Şuşa, sadece Azerbaycan’ın değil, tüm Kafkasya’nın incisidir. Bugüne kadar 200’den fazla nokta işgalden kurtarıldı. Ermenistan yenilgiyi kabul etmeli, dünya ülkelerinden yardım istiyorlar. Hani senin yenilmez ordun? Mahvettik hepsini… Hocalı kurbanlarının kanı yerde kalmadı, şehitlerimizin intikamı alındı. İntikamımızı savaş meydanında aldık. Daha işgal altında topraklarımız var, savaş davam ediyor…Bizi dünyada hiçbir güç durduramaz. Babamın vasiyetini yerine getirdim, tüm Azerbaycanlıların gözü aydın olsun.
ŞUŞA NEDEN ÖNEMLİ?
28 senedir Ermenistan’ın işgali altındaki Şuşa, Karabağ’a giden yolun en önemli güzergahlarından biri konumunda bulunuyor. Şuşa ayrıca Karabağ’ın kalbi olarak da anılıyor.
ERMENİLER KAÇIYOR
Şuşa’nın Azerbaycan ordusu tarafından kurtarılması üzerine şehirde işgalci durumunda bulunan Ermeniler hızlı bir şekilde kaçarken görüntülendi.