Connect with us

GÜNDEM DIŞI

Manzen arıyorlarmış! İBB Hidiv Kasrı’nın altını böyle kazdı

Son Guncelleme:

İBB 1907’de yapılan Beykoz’daki Hidiv Kasrı’nda izinsiz kazı başlattığı ortaya çıktı. Koruma Bölge Kurulu, çalışmanın tarihi binanın statik durumunu riske sokarak yıkılmasına neden olabileceğini açıkladı.

Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olan Hidiv Kasrı, belediye iştiraklerinden Beltur tarafından kafe-restoran olarak işletiliyor.

İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Hidiv Kasrı’nın altında sessiz sedasız bir inşaata girişti. Tespitlere göre tarihi binanın altına tünel kazıldı. Çalışmaların Koruma Bölge Kurulu’ndan izin alınmadan yapıldığı ve bina için risk oluşturduğu belirtildi.

İBB NE DEDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı bir açıklamayla, Hidiv Kasrı’ndaki inşaat çalışmalarının incelemeler tamamlanana kadar durdurulduğunu duyurdu.

Açıklamada, Hidiv Kasrı’ndaki çalışmaların restitüsyon projesinde gösterilen mahzenin açığa çıkarılmasını amaçladığı belirtildi.

Çubuklu sırtlarındaki Hidiv Kasrı, son Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa için 1907’de İtalyan mimar Delfo Seminati tarafından inşa edilmişti.

Kopyalamayı desteklemiyor...