Connect with us

GÜNDEM

Turkovac acil kullanım onayı aldı! Türkiye Kovid-19 aşısı üreten 9 ülkeden biri oldu…

Türkiye koronavirüs ile mücadelede yeni bir adım daha attı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli koronavirüs aşısı Turkovac’ın acil kullanım onayı aldığını açıkladı.

Son Guncelleme:

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde, Erciyes Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı iş birliğiyle geliştirilen yerli koronavirüs aşısı Turkovac, bugün resmi olarak acil kullanım onayı aldı.

TÜRKİYE AŞI ÜRETEN 9 ÜLKEDEN BİRİ

Müjdeyi aşı törenine katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Çalışmalar hakkında açıklama yapan Bakan Koca, Türkiye’nin, koronavirüs aşısı üreten 9 ülkeden biri olduğunu belirtti.

Koca, gelecek hafta sonundan itibaren başta şehir hastaneleri olmak üzere yıl bitmeden yaygın kullanımın başlayacağını da söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SERİ ÜRETİME GEÇTİK

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Video konferansla katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadelere yer verdi.

“Ülkemizde üretilebilir hale gelmesi çok önemlidir. Kendi bilim insanlarımız ve araştırmacıllarımız tarafından geliştirilmesi çok daha anlamlıdır. Yerli aşımızın seri üretime geçişinin mutluluğunu yaşıyoruz.

Kopyalamayı desteklemiyor...