Connect with us

Genel

İzmir’de çok sayıda bina yıkıldı! Enkaz altında kalanlar var…

Son Guncelleme:

Ege Denizinde meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 6.8, AFAD 6.6 olarak açıkladı. Deprem nedeniyle çok sayıda binanın yıkıldığı ve enkaz altında insanların kaldığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Soylu, “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da binalarda ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir.” açıklamasında bulundu.

Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Deprem İstanbul ve Trakya’da da hissedildi

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, “Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. İstanbul’da deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk şu ana kadar bildirilmemiştir. Başta İzmir olmak üzere, deprem hissedilen tüm il ve ilçelerimize geçmiş olsun.” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İstanbul’da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir’e geçmiş olsun.” dedi. 

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da depremi hisseden vatandaşlar kısa süreli panik yaşandı.

Yetkililer, Trakya illerinde deprem nedeniyle kendilerine iletilen bir olumsuzluğun olmadığını belirtti.

Ege Denizi’nde 6 artçı sarsıntı oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin ardından, saat 15.01 itibarıyla büyüklükleri 4,1 ila 4,8 arasında değişen 6 artçı sarsıntı yaşandı.

GÖRÜNTÜLER SOSYAL MEDYADA YAYINLANDI

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bazı binaların tamamen çöktüğü görülüyor…

Kopyalamayı desteklemiyor...