GÜNDEM DIŞI
HES uygulamasının son güncellemesi Bluetooth’u otomatik açıyor! İşte çözümü…
Kovid-19’la mücadelede Sağlık Bakanlı tarafında Mobil cihazlar için geliştirilen ve büyük öneme sahip ‘Hayat Eve Sığar (HES)” uygulamasının son güncellemesinde telefonlardaki Bluetooth bağlantısıyla ilgili bir sorun ortaya çıktı.
Telefon sahiplerinin isteği dışında Bluetooth otomatik olarak açılıyor. Kapatmak istenince de birkaç saniye sonra tekrar aktif hale geliyor.
Hatanın donanımından kaynaklandığını düşünen telefon sahipleri teknik servisleri arıyor…
PİL TÜKETİMİNİ ÖNEMLİ ORANDA ARTIRIYOR
Cep Telefonlarındaki pil tüketimini önemli oranda artıran Bluetooth’un kapatılamaması kullanıcılar açısından büyük bir sorun olarak görülüyor.
SORUN HES UYGULAMASINDAN KAYNAKLANIYOR
Son günlerde ortada çıkan bu sorunun Hayat Eve Sığar uygulamasından kaynaklandığı ortaya çıktı.
Konum servislerini de kapatmak sorunun çözümünde işe yaramıyor. Bu hatanın şimdilik tek çözümü HES uygulamasından Bluetooth’u kapatmak. Bunun için Hesabım ayarlarına girip Bluetooth Bağlantısı sekmesini kapalı hale getirmek.
HES KODU NEDİR? NEREDEN ALINIR?
Koronavirüsle mücadele kapsamında geliştirilen Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması hayatın her alanında kullanılıyor. Peki HES kodu nedir? HES kodu nasıl alınır? HES kodu nerelerde kullanılır?
Salgının ardından mobil uygulama ile koronavirüs kontrol ve takibini vatandaşların hizmetine sunan Sağlık Bakanlığı, kontrollü sosyal hayat için “HES kodu” uygulamasını başlattı.
Şehirler arası seyahatlerde, iş yerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlarda kullanılmaya başlanan HES kodu, kısa sürede hayatın tüm alanlarına yayıldı.
HES kodu nerelerde kullanılıyor?
Bu çerçevede, 30 Mayıs’ta illere gönderilen genelgeyle şehirler arası toplu ulaşım araçlarıyla (uçak, tren, otobüs) yapılacak seyahatlerde, “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemelerin yapılması zorunluluğu getirildi. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan firmalar, her türlü biletleme işleminde HES kodu talep etmeye başladı.
Salgın döneminde tedbirlerini artıran Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) de sınavlarda görev alacaklardan HES kodu talep etti.
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise 1 Eylül’den itibaren ziyaretçilerin cezaevlerine HES koduyla giriş yapmalarını kararlaştırdı.
İl Umumi Hıfzıssıha Kurulları da koronavirüs tedbirleri kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde HES kodu uygulamasının kullanılmasına karar verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile HES uygulaması üzerinden özel bir yazılım hazırlayarak okullarda yaşanabilecek sağlık problemlerinin takibine başladı. HES kodları dikkate alınarak okulda bir kişide sağlık problemi olduğunda okul yöneticilerinin telefonuna otomatik olarak SMS gönderecek sistem, gerekli tedbirlerin gecikmeksizin alınmasını sağlıyor.
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.