GÜNDEM
Misilleme masada! Ankara Vatiyye saldırısını BAE’nin yaptığından emin…
Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet ise bugünkü köşesinde Libya’daki Vatiyye hava üssüne kimliği belirlenemeyen uçaklarca yapılan saldırının arkasındaki ülkeyi açıkladı.
Üst düzey kaynaklardan edindiği bilgileri okurları ile paylaşan Acet, Ankara’nın saldırının arkasında Birleşik Arap Emirlikleri olduğundan emin olduğunu, karşı misilleme konusunun masada olduğunu yazdı.
Mehmet Acet yazısında, “Dün bu bilgiye sahip olabilecek üst düzey bir yetkiliye “Saldırıyı kimin yaptığı belli mi” diye sordum. Muhatabım, herhangi bir tereddüt emaresi göstermeden doğrudan Birleşik Arap Emirlikleri’ni işaret etti, ‘saldırıyı onlar yaptı’ dedi.” ifadelerini kullandı.
Acet yazısında saldırıyı BAE’nin düzenlediğini gösteren önemli bir noktaya daha dikkat çekti.
“BAE kraliyet ailesine, yani Prens Muhammed Bin Zaid’e part time danışmanlık yapan, siyaset bilimci Abdulhalık Abdullah isimli bir adam baklayı ağzından çıkardı, “Birleşik Arap Emirlikleri Türklere iyi bir ders verdi” diye twit attı. Aynı isim, bir süre sonra bu twiti sildi. İhtimal, danışmanlık yaptığı Kraliyet ailesinden “Nasıl açık verirsin” diye zılgıt yediği için bu twiti silmiş de olabilir.”
YAZININ TAMAMINI YENİSAFAK.COM’DAN OKUYABİLİRSİNİZ.
