DİKKAT ÇEKEN
Twitter’da liderler arasında ‘Netflix’ atışması…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sosyal medya siteleri ve Netflix hakkındaki sözleri polemik konusu oldu.
Polemiği İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener başlattı. Akşener Twitter hesabından Cumhurbaşkanının Twitter’daki kullanıcı adı olan @RTErdogan ı etiketleyerek “Dark’ın son sezonunu bitirmeden Netflix’i kapatırsan vallahi gücenirim Sayın @RTErdogan.” diye yazdı.
Dark'ın son sezonunu bitirmeden Netflix'i kapatırsan vallahi gücenirim Sayın @RTErdogan.#SosyalMedyamaDokunma https://t.co/0WiBvF0GAI
— Meral Akşener (@meral_aksener) July 1, 2020
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Meral Akşener’in bu twitini alıntılayarak “Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir:)” diye karşılık verdi.
Aman Meral Hanım, şimdi hırsından spoiler verir:) https://t.co/ImvTTKb9Mv
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) July 1, 2020
ERDOĞAN’IN YANITI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Twitter hesabından diğer paylaşımları alıntı yapmadan direkt Akşener ve Kılıçdaroğlu’na gönderme yaptı.
“Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz. RTE”
Onlar dizi izleyip film çeviredursun, biz hizmet edip tarih yazmaya devam edeceğiz.
RTE
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 1, 2020
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmakta kararlıyız.
Hukuki düzenleme tamamlandığında, erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. pic.twitter.com/Gw8TCxCe1F
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 1, 2020
Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, itibar suikastlarının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır.
Bir kişinin yüzüne karşı ifa edildiğinde suç olan her şey, medya ve sosyal medya mecralarında yapıldığında da aynı sonuçla karşılaşmalıdır. pic.twitter.com/h03XZdoS8M
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) July 1, 2020